Sådan kommer du igang med tennis.

Det kan for mange mennesker, især for voksne være grænseoverskridende at skulle starte til en ny sportsgren – men det behøves det slet ikke at være.

I tennis skal der ikke så meget til før kan kan spille, faktisk bare en modstander. Det er der lidt tricky, især i starten, er at finde den rigtige modstander. Han eller hun skal både passe til dit niveau, og lige have mulighed for at spille når du kan.

Der er flere måder at komme igang med tennis, men ofte kan du gøre det sådan her:

  1. Gå ind på dansk tennisforbunds webside www.tennis.dk her kan du i deres klubfinder, se hvor der er en tennisklub i nærheden af dig.
    Klub finderen er lige her https://tennis.dk/spiller/
     
  2. Gå ind på den lokale klubs webside og se om ikke du kan finde en guide/aktivitets oversigt, der viser hvordan du kommer igang med en prøve time. 
  3. Efter en prøvetime, kan det være en god ide og se om ikke du kan komme på et begynderhold, så du kan få lært selve tennisspilet og dets finurligheder at kende. 
  4. Du vil i de fleste klubber finde noget der hedder “hyg ind” hvilket er en social aktivitet for de aktive motionister der findes i klubben. Det er et rigtig godt sted at starte hvis du kan spille bare lidt tennis, og ønsker at udvide dine sociale kontakter og møde andre interesserede tennisspillere.Det vigtigste ved at komme igang med tennis, er at komme op af sofaen – på med lidt sportstøj og så ned til klubben for at deltage i aktiviteterne.

DGI og DTF tilbyder voksen intro til tennis.

De to største organisationer inden for tennis er gået sammen om at skabe et koncept, der giver dig som nybegynder i tennis en helt klar introduktion til tennis.

Konceptet hedder “voksenintroduktion” og er et koncept som de danske klubber har taget til sig. Hvis din nærmeste klub tilbyder dette, vil det være en oplagt mulighed for at komme igang med tennis.

Det der er inkluderet i voksenintroduktionen er:

* 8 timers holdtræning – helt gratis
* Introduktion til de grundlæggende tennisteknikker man skal kunne, for at spille
* En gennemgang af reglerne omkring tennis.
* En gratis tennisketcher, hvis du efter endt forløb melder dig ind i den klub du har prøvet det hos.
* Voksenintroduktionen, er også en rigtig god måde at møde andre nybegyndere på, og dermed nemt finde en eller flere faste tennis makkere.

Nogle af de særlige ting ved voksenintroduktionen er at man skal væres 18 år, og der spilles med “play & stay – bolde”.
Disse bolde er lidt blødere og lidt langsommere end normale bolde, hvilket betyder du nemmere kan få lært de basale ting, før du kaster dig ud i en rigtig tenniskamp.