Det er nemt at finde en ketcher, “jeg skal jo bare have den samme tennisketcher som Rafael Nadal, han vinder jo alt”

Ovenstående sætning er der mange der har brugt – jeg skal bare have den samme som xxx, men intet kunne være mere forkert!
Valget af din ketcher er et af de sværeste og du skal acceptere at du nok ikke finde den helt rigtige i første omgang, da man først finder helt ud af det når man spiller med den.

Denne guide vil tage udgangspunkt i at finde en god tennisketcher til en voksen der er nybegynder – her kigger vi på vægt, størrelse og egenskab.


En tennisketcher skal vælges ud fra dit niveau, spillestil og ambition.


Når du som nybegynder skal igang med at spille tennis, er der virkelig mange elementer du skal til at forholde dig til, derfor anbefales det ofte at tage en meget simpel tennisketcher.

Egenskaber for en begynder tennisketcher.

  • Typisk vil der være lidt mere power end kontrol, da du har et kortere sving og dermed ikke selv kan skabe kraften selv.
  • Et stort hoved, det er typisk 100″
  • Vægt på Ca. 225 – 290 gram. Med balancen nede i grebet, fremfor i hovedet
  • En blød bred ramme, kontra meget stiv og smal.
  • Opstrengnings mønster vil være 16×19 eller 18×20 (flere strenge giver mere kontrol)

Skal jeg gå efter bestemt mærke?

Det korte svar er nej, det skal du ikke. Særligt ikke hvis du går efter de traditionelle mærker som HEAD, Wilson, Yonex, Babolat. De laver alle glimrende tennisketcherer og benytter alle den nyeste teknologi. Du vil på deres sider hurtigt kunne finde beskrivelser omkring de forskellige kategorier af ketchere de har.

Hvor kan du finde mere hjælp til valg af ketcher.

Der findes mange online guides som denne, der hjælper dig et skridt videre med valg af ketcher, men det bedste vil være at kombinere flere kilder. Det kan være du skal læse lidt mere på forskellige test sider, så som tennis-warehouse eller ved tennis-point.eu der har en god visuel guide

Men du skal også gå ned til din lokale sportsforhandler eller tennis ekspert hvis du har en i nærheden, de kan guide dig helt præcist, plus du har mulighed for at få en ketcher med hjem til test – før du beslutter dig.

I københavn kan du fx. tage til Whitesport på Østerbro her handler jeg blandt andet selv. Der er også Transocean-sport i Lyngby Og er du i Hellerup området, kan du med fordel tage ind til Z&Match på Bernstorfsvej

Jeg har lavet en større guide til valg af tennisketcher, den kan du læse her: tennisketcher