Sent fredag aften gik Juan Martin Del Potro sammen med Rafael Nadal, ind på Arthur Ash stadium i NY. De spillede den første af 2 semifinaler for herrerne i dette års US open.

1 sæt viste sig hurtigt at være tæt hele vejen igennem, hvor der blev holdt serv helt op til 4-4.  Herefter fik Del Potro brudt og kunne nu server 1 sæt hjem. Og med en serv på 220Km/t skulle man mene at det vil være en form sag. 

Men Nadal ville det anderledes, og placeret 5-7m fra baglinien stod han og tog imod de kæmpe server som Del Potro smed afsted. Og nede med 2 sæt bolde, skulle Nadal virkelig grave dybt – og som altid sørgede Nadal bare for det. Den evigt kæmpende Nadal sørgede for hurtigt at bryde tilbage for at sende 1 sæt i Tie Break.

Tie Brake der gør en forskel
Tie Breaken i 1 sæt, var en hurtig omgang, for Del Potro sad godt på den og fik spillet sig til vinder af første sæt.

Ved 2 sæts begyndelse var det tydeligt at Nadal var en presset mand, der blev ikke kæmpet helt så meget som vi kender det fra ham, og det blev tydeligt at de mange hårde og lange kampe han havde været igennem, havde sat sig i kroppen og især i knæet.

Nede 2-0 i sæt, kom Nadal ud til 3 sæt – men det var kun for at give hånd til Del Potro, og dermed er han nu klar til en finale i mod Djokvic eller Kei Nishikori.