Se hvad du skal kigge efter når du skal Finde den perfekte tennisketcher 1

En tennisketcher kommer i mange modeller og i mange forskellige slags materialer. Tiderne hvor det var træ der var den dominerende del af tennisketcheren er længe ovre. Sidst man så en tennisketcher i træ, faktisk composit da det kun var kernen der bestod af træ, var i 1989.

 

En verden af teknologi

Udviklingen af tennisketcheren er siden eksploderet, og i dag har alle de store mærker alle deres egen lille finurlige teknologi, som gør at netop deres tennisketcher – er den bedste.

Men udviklingen er også med til at gøre valget af en tennisketcher meget kompleks, for der er rigtige mange kombinationer og egenskaber ved en ketcher der påvirker dit spil.
Med ketcheren som det eneste værktøj, er det ekstremt vigtigt at du finde den der passer til dit spil.

Når vi kigger på de egenskaber en tennisketcher har, tales der om:

  • Kategorien (børn, øvet, erfaren)
  • Greb størrelse
  • Hoved størrelse
  • Rammen (Beam)
  • Mønstret på strengene
  • Balancen på ketcheren
  • Sweetspot

Dette kombineret med kategorier som Børn/Junior – Begynder/let øvet – turneringsketcher. Gør at det kan være rigtig svært at finde den ketcher der passer bedst til dig, og du vil sikkert opleve at du prøver lidt forskelligt, før du finder en du føler dig komfortabel med.

De forskellige tennisketcher kategorier


Børn/junior
– denne kategori er til de mindste og de helt nye. Her er en tennisketcher typisk ikke det vigtigste da det er legen og læringen der er i højsædet. Den store forskel til de andre kategorier er at de er kortere – typisk 63 – 65cm (25″ – 26″) Som barnet udvikler sig, vil de træder længere op i voksen ketcherne.

Oftest vil det være mindre udgaver af de voksne,

Begynder/Let øvet (voksen) – I denne kategori er det ved at være første gang man forholder sig til sin tennisketcher, enten fordi man har fået bedre teknik eller fordi man er interesseret i at finde den rigtige model.

Her vil vægten typisk være 225 – 290gr. Det vil være en ketcher med en bred og blød ramme, som giver mere power samt et større hoved ca. 100″ og sweetspot vil være så stort som muligt, da man endnu ikke har helt styr på sving og teknik. Du vil derfor ofte ramme bolden i yderkanten af ketcheren.

Meget øvet/Turnering (voksen) – Når du kommer til dette punkt, så har du sikkert været igennem 1-2 tennisketchere allerede som du er vokset fra, og du skal nu til at kombinere alle egenskaberne så ketcheren kan bruges optimalt i forhold til dit spil og den type spiller du er.

På dette niveau er du typisk oppe i en tungere ketcher fra 300 til 360gr, du har en ramme der er tyndere og stivere, du har sikkert modificeret ketcheren lidt enten med bly eller justeret på din grebs størrelse. Dine strenge og mønster er nøje udvalgt efter hvad der passer dig. Dit ketcherhoved vil også være noget du tester alt fra 97″ til 100″ og med forskellige størrelse sweetspots.

Turnering pro – Denne kategori er det de færreste som rammer, det er for dig som vil tage din tennis helt ud til grænsen enten som levevej eller som den super optimeret amatør turneringspiller. Her tager du alle egenskaberne op, og får dem finjusteret hos en ekspert – enten i Danmark eller hos ringroll i Tyskland.

Det er også her at du sikre dig at alle de tennisketchere du har – for du har nok 8-10 stykker – er nøje udvalgt og vejer det samme.