Dominic Thiem vinder i Barcelona - 25/07/2024

Med en point række af 14 point i 2 set sikrede Dominic Thiem sig i weekenden sejren i den traditionsrige turnering i Barcelona.

Thiem var ikke kommet helt nemt til finalen, men viste storform i slutningen af turneringen hvor han – som den første nogensinde – i semifinalen slog den legendariske grus konge Rafael Nadal i 2 sæt (6-4 / 6-3)

I finalen stod han over for den russiske spiller Daniil Medvedev, der med sin højde på 198cm altid er god for hårde præcise server, men samtidigt formår at have et solidt grundspil. Daniil har været igennem nogle hårde uger, hvor han er kommet langt i turneringerne, så det blev også til en medical timeout i 2 sæt, hvor han skulle have behandling for sin skuldre.

Dominic Thiem med 13 ATP titler

Med den 13 sejr er han blot den 4 vinder igennem de sidste 15 år til at vinde i Barcelona, der har været domineret at de 2 spanske grusbane specialister Fernando Verdasco og Rafael Nadal samt Kei Nishikori
De 13 sejre er kommet primært på grus, hvor statistikken nu siger 9 ud af 13

Med sejren på 6-2 / 6-0 tjente Thiem 500 ATP point og en flot check på 500.000 Dollars.

Det bliver spændende at følge Dominic Thiem hen over grusbane sæsonen og se hvor langt han går på Roland Garos når det års French Open starter

Kilde: atptours.com