Hvem er Cori Gauff - 25/07/2024

Cori Gauff – yngste deltager ved Wimbledon Grand Slam

Amerikansk tennisspiller på bare 15 år, der oplever sit livs største eventyr på græsset ved dette års Wimbledon turnering i tennis hvor hun er i 4 runde – som den yngste nogensinde.

Cori Gauff begyndte at spille tennis i 2011 bare syv år gammel, i Atlanta hvor hun er vokset op. Hun fik muligheden for at udvikle sit spil mere ved at flytte med familien tilbage til Delray Beach, Florida 

CoCo´s familie er sportsfolk

Det stod næsten skrevet i vinden at Cori ville få eller anden form for sport at dyrke, da begge hendes forældre var meget aktive sportsfolk.

Hendes far spillede basketball ved Georgia State University hvor han var en rigtig god guard. Cori´s mor var oprindelig gymnast og ønskede at drive det til højeste niveau men hendes forældre ønskede ikke at hun skulle flytte for at udvikle det. Gymnastikken var hendes første kærlighed, men senere fandt hun ud af at atletik var nr 2. Dette dyrkede hun ved Florida State University.

Ud over sine forældre har Cori også to yngre brødre. Gauff er hjemmeuddannet af sin mor, som er tidligere lærer og hendes far er træner. Hendes kælenavn er “Coco” som hun har fået af sin far, da alle kaldte hende “co” som lille.

Gauff har trænet med Gerard Loglo på New Generation Tennis Academy i Delray Beach, Florida. I 2015, da hun var 11, blev hun udvalgt af Serena Williams træner Patrick Mouratoglou som en del af hans Champ’Seed Foundation og trænede med ham i Nice, Frankrig.

Den første sponsor for Gauff

I oktober 2018 underskrev Gauff sin første flerårige sponsorekontrakt med New Balance.  I marts 2019 annoncerede hun en flerårig sponsoraftale med det italienske fødevarefirma Barilla, som også sponsorer Roger Federer.

Cori Gauff og vejen til Wimbledon

Det er ikke helt normalt at så ung en spiller og en placering som nr. 300 deltager i senior turneringen ved den prestigefyldte grand slam turnering, men med 3 sejre i kvalifikationen har Cori bevist at hun hører til i det fornemme selskab. Hendes vej kom forholdvist nemt da hun kom igennem uden at miste et sæt!

Hun er dog ikke uvant med at stå i de største turneringer, på junior plan er hun regerende US. Open vinder og har været i finalen ved French Open i 2018.

Den første kamp var imod hendes store idol Venus Williams der er tidligere vinder af turneringen, men må siges at være i karrierens efterår, som hun besejrede 6-4 / 6-4.

Kamp nummer 2 var imod den stærke Magdalena Rybarikova, der dog blev besejret forholdvist nemt med 6-3 / 6-3

I 3 runde skulle Cori op imod Polona Hercog, der skulle vise at være den hårdeste modstander indtil nu. Kampen foregik på det store lækre stadion ved court 1 og her tog Polona hurtigt første sæt 6-3. I andet sæt var Cori nede med en match bold, men kom virkelig stærkt igen for at tage andet sæt med 7-6.

De to skulle ud i sidste og afgørende sæt, men inden det kom så langt fik Polona taget en medical timeout og fik behandling for hofte og ryg, om det var det gamle trick for at ryste modstanderen, eller om der virkelig var en grund falder stille ud, men fakta er at de to kombetanter spillede i over 2.5 timer.

Cori trækker sig sejerigt ud af kampen og vinder 7-5 i sidste og afgørende sæt, og kan nu se frem til at møde den tidligere verdens etter – Simona Halep.

Er Cori Gauff den næste Williams?

Der er naturligvis allerede spekulationer om at Cori er denne generations “williams” og det er heller ikke helt underligt at tænke dette, for der er flere sammenligninger.

Ud over de helt naturlige fysiske sammenfald, så er Cori´s forældre strærkt indspireret af den måde som søstrene Williams er “opdraget” Corey Gauff har fulgt den samme vej startende med flytningen til Delray Beach for at spille i Pompey Park.

Tidligt blev Cori også “opdaget” at Serenas træner, da familie var på Mouratoglou akademiet i Frankrig. Så der går nok ikke længe før vi ser selveste Patrick Mouratoglu permanent i boksen hos Cori.

Følg med i kvindernes Wimbledon turnering og coco´s videre færd!

Cori "CoCo" Gauff

Cori "CoCo" Gauff

06/07/2019

Nationalitet: Amerikansk
Fødselsdag: 13 Marts, 2014 (15 år)
Bopæl: Miami, Florida
Højde: 1.76m
Træner: Corey Gauff & Gerrard Logio
Tennisketcher: Head Graphene 360 Speed MP
Twitter profil: Cori Gauff twitter